A jövőnk Benned van!

A Takarék Csoport csaknem 2500 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszege és 6,5 százalékot meghaladó piaci részesedése alapján Magyarország negyedik legnagyobb bankcsoportja, a magyar pénzügyi rendszer meghatározó intézménye. A Takarék Csoport működteti messze a legtöbb bankfiókot az országban - közel annyit, mint az összes magyarországi kereskedelmi bank együttvéve.

A Csoporthoz tartoznak a szövetkezeti hitelintézetek – 12 regionális takarékszövetkezet és 3 bank –, központi bankjuk a Takarékbank Zrt., valamint a takarékok szabályszerű működését biztosító Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ). Ugyancsak a Csoport tagjaként működik a Takarék Kereskedelmi Bank és a Takarék Jelzálogbank, valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, informatikával, alapkezeléssel és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok, leányvállalatok. 

A takarékok világában az évtized legjelentősebb szakmai, hitelintézeti átalakulása zajlik – a takarékok új, egységes arculattal és marketinggel, közös termékfejlesztési és értékesítés-támogatási rendszerrel, egységes informatikai hálózattal és közös termékekkel lépnek a piacra. Olyan termékekkel, amelyeket az ügyfelek nemcsak a számlavezető takarékokban, hanem – a fiókhálózat egységesítése nyomán – az adott régió, majd később az ország bármely takarékjában igénybe tudnak venni. 

A Takarék Csoport egyesíti magában a takarékok hagyományos értékeit a gyorsan változó piac korszerű elvárásaival: a könnyű elérhetőséget, a helyi sajátosságok és az ügyfelek alapos ismeretét, az odafigyelést és a helyi fejlesztések finanszírozását a korszerű működéssel, a szakértelemmel, valamint az innovatív termékek és megoldások alkalmazásával, a digitalizációval.